Door de ontsnapping in de promotie/degradatieduels met Karlsruher SC blijft Hamburger SV deel uitmaken van het gezelschap clubs uit de grote Europese competities dat altijd actief is geweest op het hoogste niveau.

De Noord-Duitse club verlengde maandag de Bundesliga-status door met 2-1 te zegevieren tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga. HSV is de enige Duitse formatie die nooit ontbrak in de hoogste afdeling.

In totaal geldt dit voor achttien clubs uit de sterkste tien Europese competities (op basis van de coëfficiëntenlijst), zo zocht Infostrada Sports uit.

De betrekkelijk jonge Russische Premier League heeft de meeste leden in deze 'eeuwigheidsclub': CSKA Moskou, Dinamo Moskou, Lokomotiv Moskou en Spartak Moskou.

De eredivisie beleefde nog nooit een editie zonder PSV, Ajax of Feyenoord, in de Primera Division waren Athletic de Bilbao, Real Madrid en FC Barcelona altijd van de partij en in Portugal speelden Benfica, Sporting Lissabon en FC Porto immer op het hoogste niveau.

In Oekraïne schitterden Sjachtar Donetsk, Dinamo Kiev en Dnjepr Dnjepropetrovsk nooit door afwezigheid in de hoogste klasse en in Italië geldt dit alleen voor Internazionale.

In Frankrijk, Engeland en België is er geen enkele club die altijd uit is gekomen op het hoogste niveau.

Overigens is dit in Engeland wel het geval als alleen wordt gekeken naar de Premier League, die sinds het seizoen 1992/1993 bestaat.