De KNVB voelt er weinig meer voor rond de finale van de Champions League in Berlijn met andere Europese voetbalbonden te praten over de perikelen bij de wereldvoetbalbond FIFA.

''Dat heeft niet zo veel zin meer",' zei KNVB-directeur Bert van Oostveen maandag na de algemene vergadering betaald voetbal in Zeist.

''Ik zal nog contact opnemen met de UEFA om te vragen wat hun plannen zijn, maar zal daaraan toevoegen dat het wat ons betreft, gezien de verdeeldheid binnen de Europese voetbalbonden, op dit moment niet zo'n nuttige exercitie lijkt.''

De KNVB stemde afgelopen vrijdag bij de verkiezing van het voorzitterschap van FIFA niet op de zittende preses Sepp Blatter, maar op zijn uitdager, de Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein.

Eenheid

KNVB-voorzitter Michael van Praag rekende erop dat de meeste Europese bonden ook voor het vertrek van Blatter waren, maar achteraf is gebleken dat de eenheid binnen Europa niet zo groot is.

Veel Oost-Europese landen, maar ook IJsland, Frankrijk en Spanje gaven toch hun stem aan Blatter. Van Praag is wel namens de KNVB in Berlijn aanwezig bij de finale.