Alfred Schreuder is ook volgend seizoen trainer van FC Twente.

Dat is de uitkomst van een evaluatiegesprek op maandag, zo bevestigt Twente op de clubsite.

Onlangs kwam naar buiten dat de 42-jarige Schreuder in zijn huidige rol geen enkel draagvlak meer zou hebben onder supporters en sponsors en dat de clubleiding van Twente af wilde van Schreuder.

Voorzitter Aldo van der Laan ontkende dat vrijdag al. Twente kende een teleurstellend seizoen en eindigde - mede door tweemaal een puntenstraf - als tiende in de eredivisie.

"Niemand binnen en rondom de club is tevreden over het afgelopen seizoen. De technische staf en ik zeker niet", aldus Schreuder, die in Enschede nog een contract tot 2019 heeft.

"In de winterstop stonden we vijfde, maar in de tweede seizoenshelft zijn we te ver weggezakt. Dat mag niet gebeuren. Ook moeten we kritisch zijn op de manier van spelen, met name in thuiswedstrijden hebben we te weinig gebracht."

Kritisch

Volgens Schreuder zijn er geen verzachtende omstandigheden voor de tegenvallende prestaties van Twente en moeten de betrokkenen puur naar zichzelf kijken.

"De onrust bij de club wil ik niet als excuus gebruiken voor de tegenvallende prestaties. We moeten kritisch zijn naar datgene waar we invloed op hebben. Dat betekent kritisch zijn richting spelers, onszelf als staf en mezelf als eindverantwoordelijke."

De oefenmeester heeft het gevoel dat hij nog niet klaar is bij Twente. "Ik zie het als mijn taak om het tij te keren en samen met alle geledingen, na al die teleurstellingen, van FC Twente weer een trotse club te maken."

Harten

Voorzitter Van der Laan is zich er eveneens van bewust dat het beter moet bij de eredivisieclub. "We zullen de harten van de fans terug moeten winnen. Alfred is zich daar terdege van bewust."

"Supporters en sponsoren hebben ons bij de diverse bijeenkomsten, en via de spandoekactie thuis tegen AZ, laten weten het niet meer te zien zitten in de technische staf en hen verantwoordelijk te houden voor het teleurstellende seizoen. Dat is wat ons betreft te kort door de bocht, we vinden dat Alfred en zijn staf meer krediet verdienen."