Bas Dost zal niet meedoen in de interlands van het Nederlands elftal tegen de VS en Letland. De spits van VfL Wolfsburg kampt met een hamstringblessure.

Dat meldt de KNVB maandag.

Dost liep de kwetsuur zaterdag op in de gewonnen bekerfinale tegen Borussia Dortmund (3-1). "Na tien minuten ging ik de diepte in en voelde ik een steek'', zei de 26-jarige Drent maandag. "Ik dacht: de wedstrijd is over, ik moet eruit. Maar wie gaat er nou uit in een bekerfinale?''

De oud-speler van sc Heerenveen stelde toen ook dat hij gewoon van plan was zich te melden bij Oranje in Hoenderloo, maar later op de dag meldde hij zich alsnog af.

Dost maakte eind maart zijn debuut voor Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (1-1). Drie dagen later speelde hij zijn tweede interland in het vriendschappelijke duel met Spanje (2-0 winst).

Internationals melden zich in Hoenderloo

Hiddink

Eerder verliet Hakim Ziyech het trainingskamp van het Nederlands elftal met een enkelblessure. Feyenoorder Sven van Beek moest eveneens met een enkelkwetsuur afzeggen.

Bondscoach Guus Hiddink start maandag in Hoenderloo zo met 24 spelers de voorbereiding op de oefeninterland vrijdag tegen de Verenigde Staten en het EK-kwalificatieduel met Letland volgende week vrijdag

Jeremain Lens (Dinamo Kiev) en Wesley Sneijder (Galatasaray) zullen zich later melden bij het Nederlands elftal. Hiddink zal zijn selectie nog terugbrengen naar 23 namen.

Video: Oranje traint met 22 spelers in Hoenderloo