Pelé is blij dat Sepp Blatter vrijdag voor de vierde keer is herkozen als voorzitter van de FIFA.

Bij de verkiezingen rekende de 79-jarige Zwitser - ondanks de arrestaties van verschillende hoge FIFA-officials - af met prins Ali bin Al-Hussein.

"Ik was voor Blatter", meldde de 74-jarige Pelé bij aankomst in Havana, waar hij deze week aanwezig is bij een wedstrijd voor het goede doel tussen zijn oude club New York Cosmos en Cuba.

"Zijn herverkiezing was ook nodig, het is beter om mensen met ervaring op zulke posities te hebben. Blatter zit al 25 jaar bij de FIFA."

Volgens Pelé zegt het ook genoeg dat de Zwitser in de eerste ronde liefst 133 van de 209 stemmen kreeg. Prins Ali trok zich vervolgens terug voor een tweede ronde.

"We moeten Blatter respecteren. Hij mag immers blijven na een verkiezing."

Warner

Voormalig FIFA-vicevoorzitter Jack Warner, een van de verdachten in het corruptieschandaal binnen de wereldvoetbalbond, haalde maandag juist hard uit naar Blatter.

"Waarom zijn er geen onderzoeken naar hem in Azië? Of in Europa? Blatter heeft meer dan wie ook schande over de FIFA gebracht'', aldus de 72-jarige oud-official uit Trinidad en Tobago, die in 2011 uit de FIFA stapte nadat zijn naam was gevallen in een ander omkoopschandaal, in een interview met het Duitse magazine Stern.

"Ik weet niet of Blatter corrupt is. Wel dat dat hij vijf keer achter elkaar is gekozen tot voorzitter van de FIFA. Als ik zo oud was als hem, zou ik lekker gaan rentenieren.''

Warner is aangeklaagd door de Amerikaanse justitie voor afpersing en omkoping. Hij zou er onder meer voor gezorgd hebben dat Zuid-Afrika het WK voetbal in 2010 kreeg door 10 miljoen dollar aan steekpenningen los te weken. Warner beweert dat hij onschuldig is.