Trainer Massimiliano Allegri van Juventus beseft dat zijn ploeg zaterdag in de finale van de Champions League tegen FC Barcelona voor een zware opdracht staat.

De verdedigers van de 'Oude Dame' moeten onder anderen Lionel Messi in toom zien te houden, de Argentijnse superster die zaterdag in de Spaanse bekerfinale tegen Athletic Bilbao (3-1) met twee prachtige doelpunten weer eens bewees in topvorm te verkeren.

"Maar Barcelona is niet alleen Messi'', zei Allegri maandag op een persconferentie in Turijn. "Ze hebben ook nog Neymar, Luis Suarez en bovenal Andres Iniesta.''

De Italiaanse trainer, die dit seizoen met Juventus al de landstitel en de beker pakte, zag zaterdag hoe Messi zelfs door vier verdedigers niet was af te stoppen.

"Het is onmogelijk om Messi mandekking te geven. We zullen heel goed moeten samenwerken om hem heen als hij de bal heeft. Het is voor ons zaak rustig te blijven in de finale en niet ongeduldig te worden. Dit seizoen gaat sowieso de geschiedenisboeken in. Het komt niet vaak voor dat een ploeg drie titels kan pakken.''