Marko Vejinovic heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Vitesse gespeeld. De middenvelder, die open staat voor een vertrek, weet dat er interesse is van andere clubs.

"Ik weet dat er genoeg interesse is, maar er is nog niets concreet", aldus Vejinovic tegen NU.nl.

"Ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat ik het wil horen als een club concreet wordt. Het is afwachten."

Trainer Peter Bosz liet zondag weten dat hij de kans groot acht dat Vejinovic vertrekt. De geboren Amsterdammer, die nog tot medio 2017 onder contract staat in Arnhem, scoorde afgelopen seizoen tien keer.

"Ik ben ook heel tevreden over mijn seizoen. Ik ben belangrijk geweest voor de ploeg, heb veel gescoord en was fit."

Gretig

Desondanks had Vejinovic de laatste weken geen basisplaats. Na zijn schorsing tegen Feyenoord verloor hij zijn plek aan Chelsea-huurling Josh McEachran, die zondag in de finale van de play-offs tegen sc Heerenveen (5-2 winst) opnieuw de voorkeur kreeg.

"Josh had het al goed gedaan en de trainer vond dat ik een mindere periode had. Of ik het daarmee eens was? Niet helemaal. Ik accepteer het natuurlijk wel, maar zeker in zo'n belangrijke wedstrijd tegen Heerenveen wil ik graag spelen."

"Van binnen ben ik dan boos en ik was gretig om het te laten zien toen ik inviel. En dat is denk ik ook aardig gelukt met een mooie zege en daarmee het veiligstellen van Europees voetbal. Dat is een fantastische prijs voor Vitesse."