FC Twente begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen zonder Felipe Gutierrez. De Chileense middenvelder is opgeroepen voor de Copa América, het toernooi voor Zuid-Amerikaanse landen dat volgende week in Chili van start gaat.

Gutierrez (24) miste een groot deel van dit seizoen vanwege een slepende knieblessure, opgelopen tijdens het WK van vorig jaar. De middenvelder kon de laatste weken van het seizoen nog wat speelminuten maken bij FC Twente.

De Chileense bondscoach Jorge Sampaoli vond dat genoeg om Gutierrez op te roepen voor de Copa América in eigen land.

Alexis Sanchez (Arsenal) en Arturo Vidal (Juventus) zijn de sterren van de ploeg. Vidal speelt zaterdag eerst met Juventus nog de finale van de Champions League. Hij treft dan in Berlijn landgenoot Claudio Bravo, in Europese wedstrijden de reservedoelman van FC Barcelona.

Mexico

Chili speelt op de Copa América in de groep tegen Ecuador, Mexico en Bolivia. De Mexicanen zijn net als Jamaica uitgenodigd om mee te doen aan het Zuid-Amerikaans kampioenschap.

Gutierrez treft in de wedstrijd tegen Mexico ploeggenoot Jesus Corona. Andres Guardado, middenvelder van PSV, ontbreekt in de Mexicaanse selectie voor de Copa América.

Bondscoach Miguel Herrera spaart Guardado net als een aantal andere basiskrachten voor de Gold Cup, het toernooi voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied dat in juli wordt gespeeld.

Venezuela

Christian Santos viel op het laatste moment af bij Venezuela. De 27-jarige speler van kampioen NEC was afgelopen seizoen een uitblinker in de Jupiler League, met 23 doelpunten en vele assists.

Santos kreeg van de Nijmeegse club begin mei al toestemming om naar Venezuela te gaan voor de voorbereiding op de Copa América. Bondscoach Noel Sanvicente liet de NEC'er echter op het laatste moment afvallen voor zijn selectie van 23 man.

Roberto Rosales, oud-speler van FC Twente, gaat wel met Venezuela naar Chili.