NAC Breda-trainer Robert Maaskant heeft zijn ontslag aangeboden bij het bestuur nadat zijn ploeg zondag degradeerde uit de eredivisie.

De Bredanaars verloren na een verlenging met 2-1 van Roda JC, hetgeen na de 1-0 zege in Kerkrade onvoldoende was voor prolongatie van de eredivisiestatus.

"Ik trek mijn conclusies", aldus Maaskant tegenover FOX Sports. "Ik vind dat ik hiervoor verantwoordelijk ben. Het is aan het bestuur om daarover te besluiten."

"Dit is echt verschrikkelijk. Dit betekent slecht nieuws voor mensen die al heel lang bij deze club werken. Mensen zullen hun baan verliezen. Dat is het verschil tussen een doelpunt in twee duels met Roda JC."

Maaskant werd tijdens de winterstop aangesteld door het bestuur van NAC Breda. Op dat moment stond de formatie zeventiende.

Huilende mensen

NAC sloot het seizoen af als zestiende, hetgeen onvoldoende was om de play-offs om promotie/degradatie te ontlopen.

In de eerste ronde rekende NAC nog af met VVV-Venlo, maar in de finale bleek Roda JC een te hoge horde.

"Ik ga nu niet zeggen waar het fout is gegaan", aldus Maaskant. "Dat heeft ook geen zin nu. Ik zie alleen maar huilende mensen. Dan ga ik geen schuldigen aanwijzen."

"NAC hoort in de eredivisie, maar dat hebben we niet laten zien. Dat doet pijn, heel veel pijn.''

Begroting

Algemeen directeur Justin Goetzee wil het ontslag van Maaskant nog niet accepteren. "Ik weet niet of we met elkaar door willen of kunnen. Robert heeft echt wel iets teweeggebracht."

"Het moet alleen ook kunnen in de begroting. We zijn een bepaalde weg ingeslagen met elkaar waar we eerst enthousiast over waren. Helaas eindigt het in mineur."

"Of we uit het dal komen? We zijn strijdvaardig, maar makkelijk zal het niet worden."