Aanvoerder Edwin Linssen had zondag moeite met het onder woorden brengen van zijn gevoelens na de promotie van De Graafschap naar de eredivisie.

"Dit is onbeschrijflijk, het echte besef moet nog komen", aldus de 34-jarige middenvelder in gesprek met FOX Sports na de 1-0 zege op FC Volendam. "Niet normaal dit."

"We moesten tot de laatste seconde bikkelen. Zo zie je maar wat je als team kunt bereiken."

Linssen kondigde al in een eerder stadium aan na dit seizoen te stoppen als prof; hij wordt trainer van de A1 bij Willem II.

"Ik ben ook te langzaam voor de eredivisie, het is goed geweest. Dit is het mooiste moment om te stoppen. Ze zoeken maar iemand anders voor de ervaring."

Vermeij

Het was Vincent Vermeij die zondag voor de enige treffer zorgde in Volendam. "We dachten al wel dat één doelpuntje genoeg zou zijn", meldde de aanvaller.

"Een wisselend seizoen was het, we hebben dan ook een jong team. Tijdens de competitie hebben we het niet altijd laten zien. Dit komt onverwacht, pas aan het einde kwam het geloof erin."

Vermeij hoopt zich na de zomer te bewijzen in de eredivisie. "Het is weer een stapje hoger, dit is wat ik wil. Ik denk dat veel jongens nu blijven om op het hoogste niveau te spelen."