Ronald Koeman is erg blij dat hij zich zaterdag met Southampton verzekerde van deelname aan de voorronde van de Europa League.

Doordat Arsenal in de finale van de FA Cup een maatje te groot was voor Aston Villa (4-0), bleek de rangschikking van Southampton in de Premier League goed voor een Europees ticket.

"We zijn met een heel goed gevoel de vakantie in gegaan, maar als je dit er ook nog bij krijgt, is dat voor de club en de fans heel speciaal", aldus Koeman tegenover FOX Sports. "We zijn er ontzettend trots op."

In Engeland zouden veel clubs de Europa League niet serieus nemen, maar volgens de 52-jarige Koeman is er bij Southampton juist alleen maar blijdschap om de plaatsing voor het toernooi.

"Wie is Southampton om een Europese competitie niet serieus te nemen? We gaan er voor en moeten eerst de laatste voorronde doorkomen, waarna we zullen proberen op allerlei fronten zo goed mogelijk te strijden. Dat is een uitdaging."

In het seizoen 2003/2004 was Southampton voor het laatst Europees actief. Onder Koeman eindigde de club dit seizoen op de zevende plaats in de Premier League.