Jürgen Klopp had dolgraag met een groot feest afscheid willen nemen van Borussia Dortmund, maar dat werd het zaterdag niet.

",Dit had een bekerfeest moeten worden. Maar nu is het alleen een afscheidsfeestje'', zei de vertrekkende trainer zaterdag na de verloren bekerfinale tegen VfL Wolfsburg (3-1). ''En het begint een pijnlijk afscheid te worden.''

Klopp moest vechten tegen de tranen toen hij in het Olympiastadion van Berlijn door duizenden supporters van Dortmund werd uitgezwaaid.

De 47-jarige trainer vierde de afgelopen zeven jaar grote successen met de club, met als hoogtepunt de landstitels in 2011 en 2012. De DFB-Pokal als afscheidscadeau was hem echter niet gegund.

''Mijn felicitaties aan Wolfsburg, maar deze nederlaag was voor ons heel onnodig'', zei Klopp. ''We hebben heel veel dingen goed gedaan, maar misten alleen een tikkeltje geluk."

Video: Klopp spreekt van 'pijnljik afscheid' na bekernederlaag Dortmund

"Voor mij is omgaan met nederlagen de grootste uitdaging in het leven. Ik weet dat iedereen nu graag wil weten hoe ik me voel. Maar als ik daarover ga beginnen, komen de tranen. Dat doe ik dus niet.''