Juventus heeft zaterdag de laatste wedstrijd voor de Champions League-finale van volgende week tegen FC Barcelona niet kunnen winnen. De Italiaanse kampioen speelde bij Hellas Verona met 2-2 gelijk.

Nadat Carlos Tevez een strafschop had gemist en invaller Simone Pepe met rood van het veld was gestuurd, moest de 'Oude Dame' in de 93e minuut de gelijkmaker incasseren.

Roberto Pereyra had Juventus op voorsprong gezet, maar Luca Toni bracht Verona langszij met zijn 22e doelpunt van het seizoen. Daarmee is de 38-jarige Italiaan topscorer van de Serie A.

Fernando Llorente hielp de bezoekers wederom aan een voorsprong, maar in de slotfase ging het toch nog mis. Eerst miste Tevez vanaf elf meter een uitgelezen mogelijkheid op de 1-3, daarna werd Pepe van het veld gestuurd en werd het dus alsnog 2-2.

De wedstrijden van Juventus en AC Milan in beeld

AC Milan

AC Milan wist zijn laatste duel in de Serie A wel in winst om te zetten. Op bezoek bij Atalanta Bergamo werd het 3-1 voor de ploeg van coach Filippo Inzaghi, die begon met Nigel de Jong en Marco van Ginkel in de basis.

De zege levert middenmoter Milan niets op, de tickets voor Europees voetbal waren al verdeeld in Italië. Noch AC Milan noch stadgenoot Internazionale komt volgend seizoen buiten de landsgrenzen in actie.

Daniele Baselli bracht de thuisploeg, met Urby Emanuelson de hele wedstrijd op de bank, nog wel op voorsprong. Doelpunten van Giampaolo Pazzini (strafschop) en Giacomo Bonaventura draaiden de stand nog voor rust om. Na de pauze trof Bonaventura nogmaals doel: 1-3.