In tegenstelling tot de meeste westerse landen in Europa heeft Rusland vrijdag verheugd gereageerd op de herverkiezing van Sepp Blatter als voorzitter van de FIFA.

De gastheer van het WK in 2018 juicht het toe dat de bejaarde Zwitser (79) nog vier jaar leiding geeft. Aleksej Sorokin, voorzitter van de WK-organisatie, vindt dat de FIFA onder Blatter veel heeft bereikt.

Ook in de Russische politiek werd de uitslag van de voorzittersverkiezing met blijdschap ontvangen. Minister van Sport Vitali Moetko sprak van een democratische verkiezing. Hij vond, net als Sorokin, dat Blatter voor veel goede dingen heeft gezorgd, maar merkte wel op dat er hervormingen binnen de FIFA noodzakelijk zijn. Nikolai Tolstitsj, voorzitter van de Russische voetbalbond, looft Blatter als mens.

Het Amerikaanse optreden rond het corruptieschandaal werd eerder al bekritiseerd door het Kremlin. De Russische regering vond dat de FBI zich moest concentreren op de Verenigde Staten en zich niet moet bemoeien met zaken uit andere landen.