De clubleiding van FC Twente wil verder met Alfred Schreuder als hoofdtrainer. Dat laat voorzitter Aldo van der Laan vrijdag weten.

Een week geleden kwam nog naar buiten dat de 42-jarige oefenmeester in zijn huidige rol geen enkel draagvlak meer zou hebben onder supporters en sponsors en dat de clubleiding van Twente af wilde van Schreuder.

Van der Laan ontkent dat de trainer deze zomer moet vertrekken. "Hij heeft een doorlopend contract'. Als je er samen niet uitkomt, moet het afgekocht worden. Maar als dat niet hoeft, dan liever niet", laat de preses van Twente aan FOX Sports weten.

"Tenzij Alfred zelf aangeeft er mee te willen stoppen, maar hij heeft duidelijk laten merken dat niet van plan te zijn. Ook wat mij betreft gaan we door. Het is niet zwart-wit, een kwestie van stoppen of doorgaan. We willen er op een goede manier uitkomen."

Evaluatie

Van der Laan verwacht binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven. "In de huidige gesprekken met zijn zaakwaarnemer (Rob Jansen, red.) blikken we terug op de problemen van het afgelopen seizoen. Daarna gaan we met Alfred zelf om de tafel om te evalueren en vooruit te blikken. Op korte termijn verwacht ik duidelijkheid, omdat Alfred op vakantie gaat."

Twente kende een teleurstellend seizoen en eindigde - mede door tweemaal een puntenstraf - als tiende in de eredivisie. Schreuder, die nog een contract tot medio 2019 heeft, wil zelf graag door als trainer bij de Tukkers.