De Palestijnse voetbalbond heeft vrijdag bij het FIFA-congres in Zürich het verzoek laten vallen om de voetbalbond van Israël te schorsen.

Dat liet voorzitter van de Palestijnse bond weten in een toespraak.

Israël zou Palestijnse spelers en functionarissen hinderen te reizen tussen de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. De Palestijnse bond besloot op aandringen van FIFA-president Sepp Blatter en diverse bonden om het verzoek om schorsing van Israël in te trekken.

Wel liet de Palestijnse voorzitter weten dat de FIFA iets moet doen tegen Israël. "Mijn mensen moeten worden beschermd."

"Ik ben heel blij dat Palestina het voorstel om Israël te schorsen heeft laten vallen", zei de vertegenwoordiger van Israël. "Dit podium wil ik niet gebruiken om met de vinger te wijzen. Voetbal is een brug naar vrede. Ik wil iedereen omhelzen. De meningsverschillen die we hebben moeten we oplossen door met elkaar te praten."

Het FIFA-congres stemde vervolgens met negentig procent voor het instellen van een comité dat in het voetbalgedeelte Israël/Palestina-vraagstuk gaat duiken. De vertegenwoordigers van Israël en Palestina schudden elkaar vervolgens de hand.

Voor het Hallenstadion in Zürich, waar het congres van de FIFA wordt gehouden, demonstreerden eerder op de dag zo'n vijftig sympathisanten van Palestina.