De verwachting was dat Guus Hiddink vrijdag enkele spelers zou laten afvallen, maar de bondscoach van Oranje traint in Hoenderloo nog even door met de huidige selectie.

"We blijven nog wel even bij elkaar", laat Hiddink aan de NOS weten. "Volgende week druppelen er nog spelers binnen. Wesley Sneijder en Jeremain Lens zelfs nóg later. Dat houdt in dat deze groep nog wel compleet gaat blijven." 

"Ik vind dit heerlijk. Ik voel me weer een klein beetje een clubcoach. Ik kan de hele week met de jongens werken. Dat zijn heerlijke dagen voor trainers, want dan kun je echt in het team duiken."

Hiddink heeft op dit moment de beschikking over vijftien spelers, onder wie de debutanten Steven Berghuis (AZ) en Tjaronn Chery (FC Groningen).

Video: Oranje traint in Hoenderloo met kleine groep

Hiddink vindt het niet heel vervelend dat de selectie nog niet compleet is. "Dat wisten we. Er staan een paar prachtige finales op het programma. En er lopen nog competities door. Dat is jammer, maar om nu al te kunnen werken met deze groep is heerlijk."

Het Nederlands elftal speelt op 5 juni een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Een week staat het EK-kwalificatieduel met Letland op het programma.

Wit-Rusland

Volgens Hiddink is het een moeilijke taak om zijn spelers gemotiveerd te houden. "Maar dat mag niet als excuus gelden. Ik weet nog hoe het was in 1995. Ajax liep toen met het hoofd in de wolken na het winnen van de Champions League."

"Toen zat er denk ik nog het nodige alcohol in en weet ik veel wat. Tien dagen later speelden we in Wit-Rusland en werden we op een 1-0 nederlaag getrakteerd."

De keuzeheer is echter niet bang voor eenzelfde scenario. "Ik denk het nu niet. Iedereen is zich meer bewust van het belang van de wedstrijd tegen Letland."