Richairo Zivkovic staat ook in de belangstelling van Willem II. De aanvaller van Ajax wordt mogelijk betrokken in de transfer van Mitchell Dijks.

Eerder werd al bekend dat FC Groningen, de vorige club van Zivkovic, in gesprek was met Ajax over verhuur van de 18-jarige spits.

Tijdens de onderhandelingen tussen de Amsterdammers en Willem II over de transfer van Dijks is ook de optie besproken dat Zivkovic wordt verhuurd aan de Tilburgers. De linksback heeft al een akkoord bereikt met Ajax over een contract tot medio 2018.

"Bij de onderhandelingen bekijken we welke speler van Ajax ons zou kunnen versterken", laat technisch directeur Carlos Aalbers van Willem II weten aan Voetbal International. Behalve Zivkovic is ook Lesly de Sa in beeld.

Ajax nam Zivkovic afgelopen zomer voor naar verluidt zo'n 2,5 miljoen euro over van FC Groningen, maar de jeugdinternational kende geen gelukkig debuutseizoen in Amsterdam.

De aanvaller kwam met name uit in de Jupiler League met Jong Ajax met 25 duels en achttien goals. Hij speelde slechts zeven competitiewedstrijden in de hoofdmacht van de onttroonde landskampioen (één goal).

Boete

Zivkovic kwam ook verschillende keren om disciplinaire redenen in het nieuws. Zo werd hij eind april voor de tweede keer bestraft met een boete door coach Frank de Boer omdat hij de te laat zou zijn gekomen op de training.

De spits heeft nog een contract tot medio 2019 in de Arena.