De voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond CBF Marco del Nero heeft donderdag, een dag voordat de leden van de FIFA een nieuwe preses kiezen, Zürich verlaten. Dat bevestigde de wereldvoetbalbond donderdagavond. 

Een reden werd niet gegeven. Del Nero (74) maakt ook deel uit van het dagelijks bestuur van de FIFA.

Zijn voorganger bij de CBF, José Maria Marin, behoort tot de zeven bestuurders die woensdag zijn gearresteerd onder meer op verdenking van omkoping. De Braziliaanse voetbalbond wordt diverse keren genoemd in de aanklacht van de Amerikaanse justitie.

Na het vertrek van Del Nero ontbreken vrijdag drie zittende en één toekomstig lid van het bestuur. De FIFA-vicepresidenten Jeffrey Webb en Eugenio Figueredo zijn woensdag net als Marin opgepakt. Dat overkwam ook Eduardo Li, de voorzitter van de Costa Ricaanse bond die vrijdag vermoedelijk tot het dagelijks bestuur zou toetreden.

Documenten

De Braziliaanse voetbalbond CBF heeft na het voorval in Zürich documenten overhandigd aan de officier van justitie in het kader van onderzoeken naar corruptie bij wereldvoetbalbond FIFA. Het gaat om contracten die de bond heeft getekend, maakte de CBF donderdag (lokale tijd) bekend.

In een brief heeft de CBF bekendgemaakt dat de bond elk onderzoek naar corruptie "volledig steunt''. De bond liet verder weten bereid te zijn verklaringen af te leggen als dat nodig is.