De Graafschap en FC Volendam zijn donderdagavond in het eerste duel in de play-offs om promotie niet tot scoren gekomen. Beide ploegen hielden elkaar in Doetinchem in evenwicht: 0-0.

De Graafschap mocht de meeste aanspraak maken op de zege, maar doelman Theo Zwarthoed hield zijn doel schoon. De keeper was tegen FC Eindhoven ook al de uitblinker aan de zijde van Volendam.

De ploeg van trainer Hans de Koning eindigde het duel met tien man. Ludcinio Marengo kreeg vijf minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en is daardoor geschorst voor de return.

De finale van de play-off wordt zondag om 12.30 uur gespeeld in Volendam. De winnaar van het tweeluik promoveert naar de eredivisie.

Lat

De Graafschap ging voor eigen publiek duidelijk voor de overwinning. Verschillende spelers meldden zich in een reeks aanvallen, zonder dat doelman Zwarthoed het echt lastig kreeg. Het meest in het oog sprong een snelle aanval over de rechterkant, waarbij Jerry van Ewijk subtiel op de bovenkant van de lat schoot.

Volendam was duidelijk gekomen om de nul te houden en wellicht te scoren uit een counter, zodat de ploeg thuis een betere uitgangspositie heeft. Pas in het laatste half uur zocht ook Volendam bij tijd en wijlen de aanval.

De grootste kans was echter opnieuw voor De Graafschap. Invaller Dean Koolhof schoot hard richting rechterhoek, maar Zwarthoed kon met zijn vingertoppen net redden.