Bondscoach Guus Hiddink heeft donderdag in Hoenderloo bij een voor het publiek besloten training van het Nederlands elftal de beschikking over vijftien spelers. Leroy Fer volgde binnen een individueel programma.

Zoals aangekondigd stroomden de Feyenoorders Jordy Clasie en Kenneth Vermeer in. De rest van de internationals, op Jeremain Lens en Wesley Sneijder na, die nog clubverplichtingen hebben, meldt zich maandag bij het trainingskamp in de bossen van Hoenderloo.

Het Nederlands elftal bereidt zich voor op het oefenduel met de Verenigde Staten, vrijdag 5 juni in de Amsterdam Arena en de EK-kwalificatiewedstrijd een week later in Riga tegen Estland.

Voor het duel met Letland zal de groep worden teruggebracht tot 23 spelers. Oranje moet in Riga winnen om zicht te houden op de bovenste twee plaatsen in de groep, die een direct ticket naar het EK in Frankrijk opleveren.

Nederland staat momenteel derde met zes punten achterstand op koploper Tsjechië. IJsland is de nummer twee met vijf punten voorsprong op Oranje. Vrijdag 12 juni spelen de nummers één en twee tegen elkaar, waarna Oranje later op de avond tegen Letland speelt.