​Mario Been staat open voor een terugkeer naar zijn oude club NEC, dat volgens de Rotterdammer ook contact met hem heeft gezocht.

"Daarna heb ik niets meer gehoord. Zo gaat dat hè", zei Been donderdag tegen FOX Sports. "Ik weet niets van andere kandidaten die ook genoemd worden. Een deadline heb ik niet gesteld."

NEC, dat kampioen in de Jupiler League werd en zo volgend seizoen weer in de eredivisie speelt, maakte woensdag bekend dat trainer Ruud Brood vertrekt

Been: "Ik sta zeker open voor een terugkeer. Het is ook de enige club waar ik serieus over wil nadenken. We zullen wel nog verdere gesprekken moeten voeren over een aantal zaken.

"Over versterkingen voor de selectie bijvoorbeeld. NEC moet natuurlijk voorkomen dat ze na de promotie er meteen weer uitvliegen."

Geldschieter

Volgens Been, die in 2008/2009 met de Nijmeegse club doorstootte naar de zestiende finales van de Europa League, helpt het dat hij er goed voor staat bij geldschieter Marcel Boekhoorn.

"Dat is wel een pré, maar uiteindelijk moet het feit dat ik een goede coach ben de doorslag geven en niets anders. We zullen het zien."