Robert Maaskant verwacht een zware wedstrijd wanneer zijn ploeg NAC Breda het donderdag opneemt in de finale van de play-offs om promotie/degradatie tegen Roda JC.

"Wij schalen Roda JC hoger in dan VVV-Venlo. Dit zijn andere wedstrijden", aldus Maaskant, die met NAC in de vorige ronde te sterk was voor de Venlonaren.

Volgens de oefenmeester is er geen sprake van extra druk. "De druk die er op dit tweeluik staat zijn de spelers en staf wel gewend", beweert Maaskant.

"Die druk is er heel het seizoen al. Cambuur-thuis moesten we winnen, Go Ahead Eagles-thuis moesten we winnen. De druk is dit keer daarom niet anders. Je moet altijd winnen in dit soort situaties."

De Zeeuw

Middenvelder Demy de Zeeuw vindt dat NAC op papier het sterkste team heeft. "Maar dat moeten we dan op het veld ook nog laten zien." 

"Het seizoen heeft er nu niet veel meer mee te maken, het zijn nu twee belangrijke wedstrijden die op zichzelf staan. Daarin kan van alles gebeuren. Wij moeten laten zien dat we in de eredivisie thuishoren."

NAC en Roda JC ontmoeten elkaar donderdag in Kerkrade voor de eerste keer, zondag is de return in Breda.