FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft zich donderdag afgemeld voor de medische conferentie van de wereldvoetbalbond. In plaats daarvan hield hij een intern crisisoverleg.

Het ging om een spoedbijeenkomst waarbij naast Blatter vertegenwoordigers van de zes bij de FIFA aangesloten voetbalfederaties aanwezig zijn.

Dat had voor Blatter prioriteit boven de medische conferentie van de wereldvoetbalbond, waar de Zwitser een openingsspeech zou houden.

"President Blatter vindt het jammer dat hij er vandaag niet bij kan zijn vanwege alle turbulentie waar jullie ongetwijfeld van gehoord hebben'', verklaarde Michel d'Hooghe namens de FIFA tegenover de aanwezigen de afwezigheid van Blatter.

Het was al de tweede dag op rij dat de 79-jarige Blatter zich niet publiekelijk liet zien, terwijl de voorzitter normaal gesproken bijna altijd aanwezig is op FIFA-evenementen. Woensdag liet Blatter een bijeenkomst met Afrikaanse afgevaardigden aan zich voorbij gaan.

Over het crisisoverleg wilde een FIFA-woordvoerder niet meer kwijt dan dat Blatter daar ''met de vertegenwoordigers van de federaties de huidige situatie besproken heeft''.

Woensdagochtend werden zeven FIFA-leden in een hotel in Zürich gearresteerd op verdenking van corruptie.

Vrijdag hoopt Blatter op het FIFA-congres te worden herkozen als voorzitter ten koste van prins Ali Bin al-Hussein uit Jordanië.