De Aziatische voetbalbonden blijven FIFA-voorzitter Sepp Blatter steunen in zijn strijd om zijn vierde herverkiezing vrijdag op het FIFA-congres in Zürich. 

De Aziatische bonden zijn ook tegen uitstel van de verkiezing, die onder druk staat door de arrestatie van FIFA-functionarissen voor corruptie.

In een verklaring laat de Aziatische confederatie AFC donderdag weten teleurgesteld en verdrietig te zijn over de gebeurtenissen in Zürich woensdag. Maar tegelijk is de AFC tegen elk uitstel van de voorzittersverkiezing.

''De AFC is tegen elke vorm van corruptie in het voetbal en steunt de acties die de FIFA heeft genomen tegen wangedrag. De AFC herhaalt het besluit dat vorig jaar is genomen om Sepp Blatter te steunen'', staat in de verklaring.

De AFC kan zich gesteund voelen door de Afrikaanse confederatie CAF, dat ook tegen uitstel van de verkiezingen is. "We volgen de ontwikkelingen in de voetbalfamilie op de voet", schreef de CAF in een verklaring. "We bevestigen onze intentie om de ethische en morele waarden van de sport en de organisatie te bewaken."

UEFA

In tegenstelling tot Azië en Afrika wil het bestuur van de Europese bond UEFA wel dat de voorzittersverkiezing wordt uitgesteld. De leiders van de Europese bonden komen donderdag bij elkaar in Zürich om een definitieve strategie te bepalen.

De KNVB liet woensdag al weten te hopen dat de verkiezing vrijdag wel doorgaat. De grote favoriet Blatter neemt het daarbij op tegen zijn enige overgebleven tegenkandidaat Prins Ali bin Al-Hussein uit Jordanië.

Eerder deze maand trokken KNVB-voorzitter Michael van Praag en Luis Figo zich terug in de strijd om het FIFA-voorzitterschap.