Sevilla heeft woensdagavond in Warschau voor het tweede jaar op rij de Europa Leauge gewonnen. De Spanjaarden versloegen in een enerverende finale Dnjepr Dnjepropetrovsk met 3-2.

Carlos Bacca besliste het duel ruim een kwartier voor tijd in het voordeel van Sevilla.

Dnjepr begon nog uitstekend aan de finale en kwam via Nikola Kalinic al vroeg op voorsprong, maar Sevilla poetste die achterstand in een tijdsbestek van drie minuten weg.

Eerst zorgde Grzegorz Krychowiak na een scrimmage uit een corner voor de gelijkmaker. Na een half uur zette Carlos Bacca Sevilla zelfs op voorsprong.

Ook Dnjepr toonde aan over veerkracht te beschikken. Roeslan Rotan benutte in de slotfase van de eerste helft op prachtige wijze een vrije trap en zorgde zo voor de gelijkmaker.

Bacca schonk Sevilla uiteindelijk alsnog de tweede Europa League-winst op rij door een kwartier voor tijd opnieuw te scoren.

Primeur

Dankzij de zege schreef Sevilla geschiedenis door als eerste club voor de vierde keer de Jaarbeursstedenbeker, UEFA Cup of Europa League te winnen.

Bovendien plaatst het zich rechtstreeks voor de Champions League van volgend seizoen, een primeur.

Aantrekkelijk

Dnjepr en Sevilla maakten er in het Stadion Narodowy met name voor rust een zeer aantrekkelijke wedstrijd van. Kalinic opende na zes minuten namens de Oekraïners al de score via een kopbal en bezorgde zijn ploeg een droomstart.

Sevilla was echter niet onder de indruk en had al snel de overhand. Nadat onder meer José Antonio Reyes met een afstandsschot al gevaarlijk was geweest, zorgde Krychowiak voor de gelijkmaker.

Drie minuten was het al 2-1 voor de Spaanse club. José Antonio Reyes zette met een fenomenale pass Carlos Bacca vrij voor doelman Denis Boiko. De spits omspeelde de keeper en tikte secuur binnen.

Hoewel Dnjepr, in de achtste finales verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax, er nauwelijks meer aan te pas kwam, wist het voor rust toch op gelijke hoogte te komen. Rotan legde een vrije trap precies over de muur in de korte hoek en liet keeper Sergio Rico kansloos: 2-2.

Aangeslagen

Na rust viel er minder te genieten. Dnjepr beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en Sevilla dwong veel minder kansen af. 

Een kwartier voor tijd zorgde Bacca voor een hernieuwde voorsprong van Sevilla. Dnjepr probeerde nog een slotoffensief te ontketenen, maar was aangeslagen toen spelmaker Matheus vlak voor tijd ineens in elkaar zakte op het veld. Met tien man kon de Oekraïense club niet voorkomen dat Sevilla ook zijn vierde Europese finale in winst omzette.