Dick Advocaat vertrekt na ruim twee maanden alweer als trainer van Sunderland. De Nederlander heeft het aanbod van de Premier League-club om zijn aflopende contract te verlengen, naast zich neergelegd.

De 67-jarige oefenmeester tekende in maart tot het einde van het seizoen bij Sunderland en moest de club behoeden voor degradatie uit de Premier League. De Nederlander slaagde in die missie. 

Daarop deed Sunderland Advocaat een aanbieding zijn contract te verlengen, maar de Hagenaar heeft de clubleiding laten weten dat hij geen baan als clubtrainer meer ambieert.

"Op bepaalde momenten in je leven moet je belangrijke beslissingen nemen en ik ben bijna 68 jaar. Een aantal clubs heeft contact met me opgenomen, maar het was altijd doorgaan bij Sunderland of stoppen", zegt Advocaat in een verklaring op de clubsite van Sunderland.

Hoogtepunt

"Ik wil iedereen bij de club bedanken. We hebben alles gegeven in de periode dat we hier waren en we hebben ons doel bereikt. Sunderland is een van de hoogtepunten uit mijn carrière geweest. "

In het verleden had Advocaat onder meer PSV, Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg en AZ onder zijn hoede. Als bondscoach was hij naast Servië werkzaam in Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België en Rusland.