Hakim Ziyech heeft woensdag de trainingsstage van het Nederlands elftal in Hoenderloo verlaten. De middenvelder van FC Twente heeft teveel last van een enkelblessure, die hem al langer parten speelt.

De 22-jarige Ziyech was voor het eerst opgeroepen door bondscoach Guus Hiddink. Woensdagochtend trainde hij nog mee, terwijl ook Bruno Martins Indi op het veld stond.

De verdediger van FC Porto heeft zich eerder dan gepland gemeld in de aanloop naar de interlands tegen de Verenigde Staten (5 juni) en Letland (12 juni). 

Hij zou eigenlijk volgende week maandag pas aansluiten bij de selectie, maar hij heeft besloten dat hij eerder wil beginnen in Hoenderloo.

Dinsdagavond stond Martins Indi al op het veld bij een besloten training en woensdag trainde hij opnieuw. De groep van Hiddink bestaat daardoor nu uit veertien spelers.

Leroy Fer verscheen woensdag niet op het trainingsveld. De middenvelder van Queens Park Rangers, die nog niet lang hersteld is van een knieblessure, trainde binnen.

EK-kwalificatie

Donderdag zullen Feyenoorders Jordy Clasie en Kenneth Vermeer zich ook melden in Hoenderloo, waarna de selectie volgende week wordt uitgebreid tot dertig spelers. Veel internationals die nu nog ontbreken hebben komend weekeinde nog een wedstrijd met hun club.

Voor het belangrijke EK-kwalificatieduel met Letland zal de groep worden teruggebracht tot 23 spelers. Oranje moet in Riga winnen om zicht te houden op de bovenste twee plaatsen in de groep, die een direct ticket naar het EK in Frankrijk opleveren.

Nederland staat momenteel derde met zes punten achterstand op koploper Tsjechië. IJsland is de nummer twee met vijf punten voorsprong op Oranje. Vrijdag 12 juni spelen de nummers één en twee tegen elkaar, waarna Oranje later op de avond tegen Letland speelt.