FIFA-voorzitter Sepp Blatter is volgens een woordvoerder van de wereldvoetbalbond niet geschrokken van de arrestaties van FIFA-officials woensdagochtend.

De 79-jarige Zwitser denkt dan ook niet aan aftreden, zo meldde zegsman Walter De Gregorio op een persconferentie.

"Waarom zou hij? Hij is er niet bij betrokken. Als hij vrijdag wordt herkozen, is hij de komende vier jaar nog voorzitter."

"Blatter richt zich op het congres van de komende dagen. Natuurlijk heeft hij iets meer stress dan gisteren, maar hij is er rustig onder. Hij danst momenteel niet in zijn kantoor, nee. Blatter accepteert alles. Hij is verrast dat het vandaag gebeurde, maar niet dát het gebeurt."

Volgens De Gregorio zijn de arrestaties een consequentie van het feit dat de FIFA zelf in november 2014 naar de Zwitserse autoriteiten is gestapt.

"Maar we wisten niet dat de arrestaties vandaag zouden plaatsvinden, om 6.00 uur. Anders was ik wel eerder gaan slapen. Ik werd om zeven uur gebeld, toen hoorde ik het pas."

De Gregorio denkt niet dat de FIFA op lange termijn schade zal lijden. "Dit is juist goed voor ons. Misschien is het voor ons imago even niet goed, maar wat betreft de grote schoonmaak... Het is eigenlijk een goede dag, want het proces gaat door. Wij zijn het slachtoffer en werken dan ook volledig mee met het onderzoek."