FIFA-voorzitter Sepp Blatter zit er niet mee dat Luis Figo hem vorige week 'dictator' noemde en de Zwitser heeft er nog altijd alle vertrouwen in dat hij vrijdag zal worden herkozen als preses van de wereldvoetbalbond.

Dat liet Blatter dinsdag weten bij het FIFA-congres in Zürich. Figo trok zich vorige week, in navolging van Michael van Praag, terug als kandidaat-voorzitter en de Portugees was daarbij weinig vleiend over Blatter.

De voormalige topvoetballer stelde in een verklaring dat hij niet langer deel wilde uitmaken van een verkiezingsproces "dat er alleen op gericht is de absolute macht aan één man te bezorgen" en dat de FIFA "onder een dictatorschap leeft".

"Figo mag zeggen wat hij wil. Waarom hij me een dictator noemt? Ik heb al zoveel titels gehad, maar ik ben tot vrijdag nog altijd de voorzitter", reageerde Blatter dinsdag in Zürich tegenover Sky Sports.

Na het afhaken van Figo en Van Praag is prins Ali Bin Al-Hussein van Jordanië nog de enige uitdager van de 79-jarige Zwitser. Twijfels over een herverkiezing heeft Blatter niet. "Je kent me, ik ben een optimist. Natuurlijk ben ik zelfverzekerd."

Vrijdag wordt in Zürich bekend wie er zal worden verkozen tot voorzitter van de FIFA. Mocht Blatter de strijd winnen van prins Ali, dan begint hij aan zijn vijfde termijn.