Leroy Fer hoopt dat hij na de interlandperiode met Oranje weer een club op het hoogste niveau vindt. De middenvelder degradeerde onlangs met Queens Park Rangers uit de Premier League.

"Het liefst speel ik natuurlijk niet in het Championship. Ik wil op het hoogste niveau spelen, ook met het oog op Oranje en het EK van volgend jaar", aldus Fer, wiens contract bij Queens Park Rangers in 2017 afloopt.

"Maar ik houd me daar op dit moment nog niet mee bezig. Ik focus me op het Nederlands elftal. Daarna heb ik vakantie en dan sluit ik in principe aan in de voorbereiding op het seizoen in de Championship. En dan zie ik wel of er iets moois komt."

De 25-jarige Fer heeft nog niet van QPR gehoord wat de club precies met hem wil en of hij mag vertrekken. "Na de laatste speelronde van zondag ben ik meteen naar Nederland gekomen voor de trainingsstage. Ik hoor het waarschijnlijk dus pas na mijn vakantie."

Hongerig

Opvallend is dat Fer de enige speler is die in het buitenland actief is van de veertien spelers die dinsdag in Hoenderloo de eerste training afwerkten bij Oranje.

De rest van de 31-koppige selectie van bondscoach Guus Hiddink meldt zich pas later in de aanloop naar de interlands tegen de Verenigde Staten (5 juni) en Letland (12 juni). "Ik heb bij de bondscoach aangegeven dat ik er vanaf het begin bij wil zijn. En de bondscoach wilde dat ook graag."

Het feit dat hij door een knieblessure na de winterstop ruim twee maanden aan de kant stond was voor Fer reden om meteen aan te sluiten bij Oranje.

"Ik ben hongerig, al heb ik na mijn blessure wel weer twee keer weer negentig minuten gespeeld. Conditioneel gaat het goed, maar ik wil conditioneel sterk blijven en kijken waar ik precies sta."

Lastig

Ook als Fer laat zien dat hij fit is, is het nog niet zeker dat hij bij Oranje blijft voor de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Letland. Hiddink zal ergens in de komende week de groep van 31 terugbrengen tot een selectie van 23 spelers.

"Ik hoop dat ik de bondscoach kan overtuigen. Hij zei net al dat ik er fit uitzag, dus dat is een mooi begin. Het wordt denk ik ook een heel leuke wedstrijd tegen de Verenigde Staten en daarna een heel belangrijke tegen Letland."

"Die wedstrijd is nog wel ver weg, maar vanwege de belangen is het alleen maar goed dat we nu al zijn begonnen met de voorbereiding. In vergelijking met landen als Tsjechië, IJsland en Turkije is Letland een wat mindere tegenstander, maar ik denk wel dat ze het ons lastig kunnen maken. We moeten goed voorbereid zijn."