Dirk Kuijt had er geen rekening mee gehouden dat hij komend seizoen bij zijn terugkeer bij Feyenoord verstoken zou blijven van Europees voetbal.

De Rotterdammers verspeelden zondag in de play-offs hun laatste kans op een Europa League-ticket door een 2-2 gelijkspel tegen sc Heerenveen.

"Ik had nooit verwacht dat Feyenoord geen Europees voetbal zou halen", vertelt de 34-jarige Kuijt aan de NOS.

De 104-voudig international, die nu nog uitkomt voor Fenerbahçe, is desondanks optimistisch gestemd. "Aan de andere kant zie ik een ploeg met zoveel kwaliteit dat ik veel vertrouwen heb in de toekomst. Dan heb ik het natuurlijk niet over de laatste zes, zeven wedstrijden."

"Maar daarvoor heb ik Feyenoord wedstrijden zien spelen met dezelfde spelers, waarin gewoon heel veel potentie zit. Ik ben ervan overtuigd dat we daar iets moois van gaan maken met z'n allen."

Fenerbahçe

Kuijt is sinds maandagavond niet meer in de race voor titelprolongatie met Fenerbahçe. Door een 2-2 gelijkspel tegen Istanbul Basaksehir kroonde het Galatasaray van Wesley Sneijder zich tot kampioen van Turkije.

Liefst vier spelers van Fenerbahçe kregen een rode kaart tegen Istanbul Basaksehir. "Twee rode kaarten waren zeker onterecht. Er was een situatie waarin de scheidsrechter vermoedde dat iemand natrapte, maar dat bleek achteraf helemaal niet het geval te zijn. In dat opzicht zijn we enorm benadeeld."

"Maar ik moet zeggen dat de andere twee rode kaarten wel terecht waren."