Wesley Sneijder en Galatasaray zijn maandag zonder zelf te spelen kampioen van Turkije geworden. Concurrent Fenerbahçe, met Dirk Kuijt in de basis, speelde met 2-2 gelijk tegen Istanbul Basaksehir.

Daardoor is Galatasaray, met vijf punten voorsprong en nog één duel te gaan, niet meer te achterhalen. De ploeg uit Istanbul won zondag zelf, mede dankzij een treffer van Sneijder, al met 2-0 van Besiktas.

Voor Sneijder betekent het de tweede Turkse landstitel met Galatasaray. Hij was ook in 2013 al de beste met zijn club. In zijn carrière werd de middenvelder tot dusver vijf keer kampioen, na eerdere titels met Ajax (2004), Real Madrid (2008) en Internazionale (2010).

Galatasaray werd voor de twintigste keer in de clubhistorie kampioen. In de laatste vier jaar was de titel drie keer voor de club uit Istanbul.

Video: Galatasaray kampioen na remise Fenerbahçe

Zeven man

Mohamed Batdal scoorde maandag twee keer namens Istanbul Basaksehir tegen Fenerbahçe. Diego en Pierre Webo deden iets terug, maar het gelijkspel was te weinig om nog kans te maken op het kampioenschap.

Fenerbahçe, waar Kuijt een uur meedeed, eindigde het duel met slechts zeven man. Mehmet Topuz, Caner Erkin, Webo en Bruno Alves moesten in de slotfase met een rode kaart van het veld.

Kuijt veroverde vorig seizoen de titel met Fenerbahçe, het enige kampioenschap in zijn loopbaan tot nu toe. De Katwijker keert komende zomer terug bij Feyenoord.