Go Ahead Eagles is maandag na twee jaar weer gedegradeerd uit de eredivisie. De club uit Deventer verloor maandag in de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie met 1-0 van De Graafschap. 

Donderdag hadden de Doetinchemmers ook al met dezelfde cijfers gewonnen.

Vincent Vermeij maakte twintig minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Het duel werd kort daarna nog een klein half uur stilgelegd door scheidsrechter Pol van Boekel omdat enkele supporters het veld betraden en er op de tribunes onrust ontstond.

De Graafschap strijdt met FC Volendam om een plek in de eredivisie. De Volendammers waren over twee duels nipt te sterk voor FC Eindhoven.

Go Ahead had in de eerste helft een licht overwicht en kreeg ook de beste kansen, maar ook in de play-offs bleek scoren een probleem voor de ploeg die in de competitie slechts 29 doelpunten maakte. Vooral Glynor Plet miste enkele grote kansen en ook Deniz Türüç en clubtopscorer Alex Schalk (vier goals) scoorden niet.

De Graafschap kreeg spaarzame mogelijkheden via onder anderen Jerry van Ewijk (schot), Tim Janssen (kopbal) en Kristopher Vida (kopkans).

Twintig minuten voor tijd haalde De Graafschap-verdediger Caner Cavlan een inzet van Schalk van de lijn en in de tegenaanval beslisten de Doetinchemmers het duel. De net ingevallen Vermeij kopte raak uit een hoekschop.

Europa League

Go Ahead zakt na de dertiende plaats van vorig seizoen na twee jaar weer af naar de eerste divisie. Vooral na de winterstop won Go Ahead nog maar zelden. Van de laatste dertien duels gingen er elf verloren. Ook de nieuwe trainer Dennis Demmers kon het tij na het ontslag van Foeke Booy eind maart niet keren.

Go Ahead begint het seizoen al op 2 juli als het uitkomt in de eerste voorronde van de Europa League, een plek die het te danken heeft aan het Fair Play-klassement.