Sevilla kan woensdagavond met een zege op Dnjepr Dnjepropetrovsk in de eindstrijd van de Europa League geschiedenis schrijven.

De formatie maakt kans om als eerste club voor de vierde keer de Jaarbeursstedenbeker, UEFA Cup of Europa League winnen.

Momenteel deelt Sevilla het record van drie eindzeges met Juventus, FC Barcelona, Internazionale, Liverpool en Valencia.

De club uit Zuid-Spanje won de UEFA Cup eerder in 2006 en 2007 en was vorig jaar de sterkste in de Europa League, zoals het toernooi inmiddels heet.

Dnjepr Dnjepropetrovsk probeert de ongeslagen status van Oekraïense clubs in finales van Europese bekertoernooien te behouden. In 1975 en 1986 won Dinamo Kiev (toen Oekraïne nog onderdeel was van de Sovjet-Unie) de Europa Cup voor Bekerwinnaars, terwijl Sjachtar Donetsk zich in 2009 de UEFA Cup toe-eigende.

In de achtste finales was Dnjepr te sterk voor Ajax, waarna in de kwartfinales werd afgerekend met Club Brugge en in de halve eindstrijd Napoli opzij werd gezet.

Champions League

Sevilla, dat in de halve finales Fiorentina uitschakelde, maakte in deze Europa League-jaargang al 26 doelpunten, het dubbele aantal van Dnjepr.

De Europa League-finale wordt gespeeld in het Stadion Narodowy in Warschau en begint om 20.45 uur en staat onder leiding van de Engelse arbiter Martin Atkinson. De winnaar plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League van volgend seizoen, een primeur.