Wesley Sneijder is dicht bij de Turkse titel met Galatasaray. De koploper won zondag in eigen huis de topper tegen Besiktas: 2-0. 

Sneijder was verantwoordelijk voor de 2-0. De middenvelder haalde vanaf een meter of achttien doeltreffend uit. De international van Oranje kreeg in de slotfase nog een publiekswissel.

Yasan Öztekin schoot Galatasaray al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Besiktas kreeg in het restant van de wedstrijd de nodige kansen, maar wist doelman Fernando Muslera niet te passeren.

Galatasaray heeft zes punten voorsprong op nummer twee Fenerbahce, dat maandag in actie komt tegen Basaksehir. De club van Dirk Kuijt moet winnen om de titelkansen in leven te houden. 

Besiktas is verzekerd van de derde plaats en komt na de zomer uit in de Europa League. Volgende week is de laatste speelronde in Turkije.

AC Milan

In de Italiaanse Serie A heeft AC Milan de voorlaatste wedstrijd van het seizoen gewonnen van Torino. De ploeg van Nigel de Jong en Marco van Ginkel zegevierde in het eigen San Siro met 3-0.

Stephan El Shaarawy zette Milan na achttien minuten op voorsprong. Milan moest nog voor rust met tien man verder. Cristian Zaccardo kreeg rood toen hij een doorgebroken speler onderuit haalde.

Cristian Molinaro deed dat aan de kant van Torino na een uur spelen echter ook. Hij haalde de doorgebroken Van Ginkel onderuit en kon vertrekken. Giampaolo Pazzini benutte de toegekende strafschop. El Shaarawy maakte er daarna, op aangeven van Van Ginkel, nog 3-0 van.

Milan staat met nog een wedstrijd te gaan tiende. Torino is de nummer negen.