Met slechts vijf interlands achter haar naam noemt Jill Roord haar selectie voor het Nederlands vrouwenteam voor het WK in Canada een "onverwachte verrassing". De middenveldster hoopt op speelminuten.

"Ik had zeker niet verwacht dat ik er nu bij zou zijn in Canada. Ik zit nog niet zo lang bij de groep, dus het voelt heel bijzonder", aldus Roord tegen NU.nl.

"Ik was daarom ook erg blij dat ik vorige week speelde in de uitzwaaiwedstrijd tegen Estland, om zo een lekker gevoel te krijgen. Ik denk dat we als team goed hebben gespeeld en het publiek hebben vermaakt. Het was een traditioneel uitzwaaiduel."

Roord mocht van bondscoach Roger Reijners de volle negentig minuten spelen en benutte die kans met het maken van het openingsdoelpunt. "Dat maakte het extra mooi, hoewel ik denk dat die keepster hem had moeten hebben. Voor mijn plek op het WK ben ik realistisch: ik hoop op zoveel mogelijk speelminuten, maar zal geen basisspeler zijn."

Eindexamen

De 18-jarige speelster van FC Twente is naast het WK deze zomer bezig met het behalen van haar HAVO-diploma. "Ik heb nu drie examens gehad en de andere drie maak ik in augustus, zodat ik me volledig kan focussen op het WK."

"Ik heb nu het examen Nederlands, Duits en Economie achter de rug. Economie was erg lastig, maar de andere twee gingen goed. Nu kan ik mij lekker richten op het WK."

Roord is de jongste speelster in de ploeg van bondscoach Roger Reijners, die op 6 juni de eerste groepswedstrijd speelt tegen Nieuw-Zeeland. Ze was pas drie jaar oud toen teamgenoot Dyanne Bito in 2000 haar debuut voor Oranje maakte.

"Maar ik ben wel gewend om met veel oudere speelsters te spelen. Op 15-jarige leeftijd kwam ik in de eerste selectie van FC Twente. Ik trek me snel op aan het niveau."