Club Brugge heeft zich zondag verzekerd van een plek in de voorrondes van de Champions League.

Dat dankte Brugge aan een nipte overwinning op Kortrijk: 1-0. Club eindigt daardoor als tweede in de rangschikking, achter kampioen AA Gent.

Club kwam al snel op voorsprong in het eigen Jan Breydelstadion. José Izquierdo schoot na twee minuten raak, op aangeven van Víctor Vázquez.

De ploeg van Stefano Denswil en Ruud Vormer, die de hele wedstrijd speelden, hield die voorsprong lang genoeg vast om de tweede plek veilig te stellen.

Club hield door de zege Anderlecht achter zich. De Brusselaars boekten in de laatste wedstrijd wel een zege op de kersverse kampioen Gent: 2-1.

Nicklas Pedersen zette Gent na twee minuten op voorsprong, maar Olivier Deschacht herstelde de marge een kleine twintig minuten later. Aleksandr Mitrovic bezorgde Anderlecht kort na rust de overwinning. Bram Nuytinck bleef op de bank bij de onttroonde kampioen.

Standard Luik

Anderlecht eindigt als derde en moet daarom genoegen nemen met een plek in de Europa League. Standard Luik komt als de nummer vier van de eindrangschikking volgend seizoen uit in de voorrondes van de Europa League. Luik won op eigen veld het duel om de vierde plek met Charleroi: 2-0.

Charleroi heeft nog kans om een plek in de voorrondes van de Europa League te bemachtigen. De Walen vechten volgende week in een tweeluik met KV Mechelen om het laatste Europese ticket.

Fiorentina

In Italië heeft Fiorentina met een benauwde zege op Palermo de vijfde plek heroverd. De club uit Florence zegevierde op Sicilië met 3-2. Daarmee gaat de paarse brigade weer voorbij Genoa, dat zaterdag met 3-2 won van Internazionale.

Fiorentina kwam na 23 minuten op voorsprong via Josip Ilicic. Drie minuten later was het weer gelijk door een treffer van Mato Jajalo. Alberto Gilardino zorgde ervoor dat Fiorentina toch met een voorsprong ging rusten: 1-2.

Luca Rigoni bracht Palermo in de tweede helft weer langszij, maar het slotakkoord was voor Marco Alonso: 2-3. In de slotfase kreeg Jasmin Kurtic van Fiorentina binnen drie minuten nog twee keer geel en moest hij dus vertrekken.

Met nog een duel te spelen heeft Fiorentina twee punten voorsprong op Genoa en twee punten achterstand op Napoli, dat vierde staat. De nummers vier en vijf spelen volgend seizoen Europa League. De nummer zes moet voorrondes voor het tweede Europese bekertoernooi spelen.

Emanuelson

Urby Emanuelson boekte met Atalanta Bergamo in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen een gelijkspel bij Chievo. Het werd 1-1 in Verona. Alejandro Gómez zette Atalanta kort na rust op voorsprong.

Emanuelson werd een half uur voor tijd ingebracht voor de doelpuntenmaker om die voorsprong te verdedigen. Chievo kwam via Serigo Pellissier alsnog langszij. Atalanta sluit het seizoen daardoor af als de nummer zeventien van de Serie A, en is net veilig.