Bertrand Traoré vertrekt zo goed als zeker bij Vitesse. De aanvaller uit Burkina Faso wordt dit seizoen gehuurd van Chelsea.

"Bertrand zal hier volgend jaar niet meer spelen", laat trainer Peter Bosz aan VI weten. "Natuurlijk is niks zeker in de voetballerij, maar ik ga er vanuit dat hij hier volgend jaar niet meer speelt." 

"Ik spreek bijna wekelijks met mensen van Chelsea. Dan worden sommige dingen hard uitgesproken, andere zaken minder. En soms moet je goed tussen de regels doorlezen. Dat probeer ik te doen."

Bosz verwacht dat Traoré na de zomer aansluit bij Chelsea, ondanks geruchten dat de kampioen van Engeland hem wil verkopen. "Die gaan ze niet verkopen, niet voor twintig miljoen euro. Niks. Dat zou zonde zijn."

Compleet

Bosz heeft hoge verwachtingen van Traoré. "Ik denk dat het absolute top gaat worden, dat is hij nog niet. In mijn ogen gaat hij dat wel worden. Ik vind hem vrij compleet. Hij is pas negentien jaar. Met hem heb je altijd dreiging, kan je altijd doorvoetballen. Zo’n jongen speel je in en je weet dat hij wat goeds gaat doen."

Traoré speelde dit seizoen 31 wedstrijden voor Vitesse, waarin hij veertien keer scoorde. De linkspoot was zondag nog trefzeker in het play-off-duel met PEC Zwolle (1-1).