Vitesse heeft zich zondag ten koste van PEC Zwolle geplaatst voor de finale van de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Europa League.

Na de 2-1 zege in Zwolle hadden de Arnhemmers zondag in eigen huis aan een 1-1 gelijkspel genoeg. Voor verliezend bekerfinalist PEC is het seizoen voorbij door de uitschakeling.

In de eerste helft kregen beide teams weinig kansen in de zonnige Gelredome. PEC Zwolle probeerde het initiatief te nemen, maar slaagde er niet in een opening te vinden.

Vitesse had in de achttiende minuut wél succes. Rochdi Achenteh vond Traoré, die Maikel van der Werff uitspeelde en de 1-0 achter doelman Warner Hahn schoot.

De thuisclub grossierde in balbezit, maar kon niet voorkomen dat de tegenstander een goede kans op de gelijkmaker kreeg. Ryan Thomas stuitte echter op doelman Eloy Room. 

Na de hervatting koos PEC voor de aanval en die tactiek betaalde zich snel uit. Op aangeven van Bram van Polen zorgde Tomas Necid in de 56e minuut voor de gelijkmaker.

Rode kaart

Vitesse werd echter niet aan het wankelen gebracht, ook omdat PEC in de slotfase met tien man verder moest na een rode kaart (twee keer geel) van Van der Werff, die in de zomer de overstap maakt naar de Arnhemmers.

In de finale om een ticket voor de derde voorronde van de Europa League stuit Vitesse op sc Heerenveen, dat zich ontdeed van Feyenoord.