Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen staat voor een vertrek naar een Engelse club. Dat vertelde algemeen directeur Ferry de Haan zondag aan FOX Sports.

"Het klopt dat er geïnformeerd is door een Engelse club. We hebben daar met Marinus over gesproken", zei het bestuurslid.

"We hebben nog geen antwoord van hem, maar de kans is reëel dat Marinus vertrekt. Hij heeft een gelimiteerde transfersom in zijn huidige contract staan, dus we kunnen bepaalde bewegingen niet tegenhouden."

Volgens VI gaat het om Brentford, dat vijfde staat in de Championship, het tweede Engelse niveau. Dijkhuizen zelf wil dat niet bevestigen. "Normaal ben ik altijd heel open en transparant, maar dat is het beleid van de club", zei hij tegen RTV Rijnmond.

De 43-jarige coach, die in december zijn contract nog met twee jaar verlengde, is naar eigen zeggen toe aan de stap naar een buitenlandse club. "Anders zou ik niet gaan praten. Naar een andere Nederlandse club gaan zie ik niet zo snel gebeuren."

Dijkhuizen wist met de Kralingers dit seizoen degradatie te voorkomen. Excelsior sloot het eredivisieseizoen af als vijftiende.