Carlo Ancelotti neemt een jaar rust als de clubleiding van Real Madrid besluit hem te ontslaan. Dat zei de Italiaanse trainer zaterdag na de doelpuntrijke overwinning op Getafe (7-3) tijdens de slotdag van de Primera Division.

''Ik heb een duidelijk toekomstbeeld in mijn hoofd. Ik ga door hier of ik stop voor een jaar'', zei Ancelotti, die onder vuur ligt omdat hij de 'Koninklijke' dit jaar niet aan belangrijke prijzen heeft geholpen.

De 55-jarige Italiaan bezorgde Real Madrid vorig seizoen 'La Décima', de zo gewenste tiende eindzege in het belangrijkste Europese bekertoernooi. Als winnaar van de Champions League veroverden de Madrilenen dit seizoen weliswaar ook de Europese Super Cup en de wereldbeker voor clubs, maar in de Spaanse competitie en het Europese bekertoernooi bleef succes uit.

Video: Ancelotti wil bij Real Madrid blijven

Dat leidde automatisch tot speculaties over een naderend vertrek van Ancelotti, ondanks een doorlopend contract. De verbintenis van de Italliaan loopt medio 2016 af. Rafael Benitez, de Spaanse trainer van Napoli, geldt als de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen in Madrid.

''De clubleiding denkt goed na, zodat ze een goede beslissing kunnen nemen'', zei Ancelotti. ''Ik wacht af, want ik heb geen haast. Real Madrid is een veeleisende club en dan is het normaal om ter discussie te staan als een deel van het seizoen slecht is gegaan. Dat hoort bij mijn baan.''

Ancelotti gaat waarschijnlijk volgende week met voorzitter Florentino Perez om de tafel zitten om de toekomst te bespreken. De Italiaan zou door Silvio Berlusconi al zijn gepolst voor een terugkeer naar AC Milan, maar Ancelotti lijkt daar geen zin in te hebben.