Xavi kon zaterdag tijdens zijn afscheid bij FC Barcelona zijn tranen niet bedwingen. De 35-jarige middenvelder stelde dat hij zijn club enorm gaat missen.

De aanvoerder van de Catalanen vertrekt na dit seizoen naar het Qatarese Al Sadd en speelde tegen Deportivo La Coruña zijn laatste competitiewedstrijd voor Barcelona. Xavi kreeg de kampioensbeker uitgereikt en werd minutenlang toegezongen door het publiek, dat ook een groot spandoek had gemaakt.

"Ik ben vandaag de gelukkigste man op aarde", zei een geëmotioneerde Xavi na afloop. "Ik wil iedereen bedanken dat ik zeventien seizoenen voor de mooiste club ter wereld heb mogen spelen. Ik ben er enorm trots op dat ik een speler van deze club ben."

Xavi speelt nog twee duels voordat hij definitief vertrekt. Volgende week in Camp Nou is de Spaanse bekerfinale tegen Athletic Bilbao en een week later treft Barcelona Juventus in de eindstrijd van de Champions League.

"Ik wil jullie nog twee prijzen geven. We willen de beker en de Champions League nog winnen. Dat zou een geweldig einde van mijn loopbaan zijn."

Genie

"Barcelona is mijn leven geworden. De club zal mij missen, maar ik zal de club nog veel meer missen. Vergeet dat niet", besloot Xavi.

Trainer Luis Enrique was vol lof over zijn aanvoerder. ''Xavi is een voetbalgenie, de beste middenvelder ooit. Unieke spelers zijn niet te vervangen, dus we moeten op zoek naar een ander type speler.''