Martin Odegaard heeft zaterdag historie geschreven. Het Noorse toptalent werd de jongste debutant ooit bij Real Madrid toen hij in de 58e minuut van de competitiewedstrijd tegen Getafe Cristiano Ronaldo kwam aflossen. 

Odegaard is zestien jaar, vijf maanden en zes dagen 'oud'. Hij verbetert daarmee het oude record van Alberto Rivera Pizarro. De Spanjaard was in 1995 17 jaar en 11 dagen oud toen hij inviel en scoorde tegen Celta de Vigo.

De Noor had vorig jaar al historie geschreven in de EK-kwalificatie, door op vijftienjarige leeftijd speelminuten te maken. Real Madrid won in de winterse transferperiode de strijd om Odegaard. De winnaar van de Champions League kaapte de schaduwspits in januari weg voor de neus van onder andere Bayern München, Manchester United, Arsenal en Ajax.

Odegaard speelt in het tweede van Real Madrid, maar mag af en toe meetrainen met de selectie van Carlo Ancelotti. Op de slotdag van de Primera Division werd hem zijn historische debuut in de hoofdmacht gegund door de Italiaanse coach.