Het is nog niet zeker of de Zweden Sam Larsson en Simon Thern van sc Heerenveen zondag kunnen meespelen in de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord. 

In de play-offs voor een ticket voor de Europa League verdedigen de Friezen in Rotterdam een 1-0 voorsprong van.

Larsson en Thern stonden donderdag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord nog in de basis. Aanvaller Larsson deed zaterdag tijdens de laatste training alleen een lichte warming-up en liet zich daarna verzorgen. Middenvelder Thern bleef binnen en werd door de medische staf behandeld.

''Sam hebben we bewust kort laten trainen en Simon moest rust hebben. Hopelijk zijn ze zondag voldoende opgeknapt en kunnen ze spelen’’, zei trainer Dwight Lodeweges.

Spoken

Hij verwacht in de uitverkochte Kuip een felle start van de thuisclub. ''Ik verwacht dat Feyenoord meteen druk gaat zetten. Daar bereid ik mijn ploeg in ieder geval op voor. Het kan spoken in de Kuip'', blikte de trainer vooruit.

Het duel in Rotterdam begint zondag om 15.30 uur. De winnaar van het tweeluik speelt tegen Vitesse of PEC Zwolle voor een plaats in de voorronde van de Europa League. De Arnhemmers wonnen het eerste duel met 2-1.