José Mourinho werd begin deze maand kampioen van Engeland met Chelsea, maar volgens de oefenmeester zelf was dat slechts een bevestiging van het gevoel dat hij al veel langer had.

De Portugees, die onlangs werd verkozen tot manager van het jaar, voelde zich namelijk maanden geleden al kampioen met Chelsea, zo laat hij zaterdag weten aan Sky Sports.

"We begonnen het seizoen op een manier waardoor we wisten dat het zou gaan gebeuren, want we startten erg goed", aldus Mourinho. "We wonnen niet alleen, maar scoorden ook veel, speelden fantastisch en domineerden."

"We waren echt heel, heel dominant in de eerste seizoenshelft. Als je bovenaan staat, kun je het jezelf veroorloven om een paar fouten te maken."

Tot Mourinho's tevredenheid bleven die fouten beperkt. "We verloren nooit twee keer op rij. Toen dat wel een keer gebeurde waren we al kampioen. Door die constantheid en mentale kracht was het team altijd zelfverzekerd. We pakten de titel een paar weken geleden, maar we voelden ons maanden terug al kampioen."

Derde plaats

Achter Chelsea en Manchester City, dat al zeker is van de tweede plaats, strijden Arsenal en het Manchester United van Louis van Gaal nog om de derde plaats. De laatste speelronde in de Premier League staat zondag op het programma.

Mourinho neemt het daarin met Chelsea op het Sunderland van trainer Dick Advocaat. De Nederlandse trainer speelde zich woensdag veilig met de club door een 0-0 gelijkspel bij Arsenal.