NAC Breda heeft vrijdag goede zaken gedaan in het eerste duel met VVV-Venlo in de play-offs om promotie/degradatie van de eredivisie. De Brabanders zegevierden in Limburg met 1-0.

Guyon Fernandez was na een half uur spelen verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd.

De return in Breda staat maandag om 16.45 uur op het programma. De winnaar strijdt met FC Emmen of Roda JC om een plek in de eredivisie.

Gelukkig

De overwinning van NAC kwam een tikkeltje gelukkig tot stand. VVV had al gelijk op voorsprong kunnen staan, ware het niet dat Jelle ten Rouwelaar goed uit zijn doel kwam en Melvin Platje het scoren onmogelijk maakte. Een afstandsschot van Randy Wolters ging hoog over.

VVV bleef eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij, al kreeg NAC ook wel wat kansen. Adnane Tighadouini krulde de bal op de paal. Niet veel later was het alsnog raak. Fernandez werd weggestuurd door Mats Seuntjens en faalde oog in oog met doelman Niki Mäenpää niet.

Joeri de Kamps ontsnapte nog voor rust aan een rode kaart. Scheidsrechter Siemen Mulder bestrafte een keiharde charge van de middenvelder van NAC op Jeffrey Altheer, die in de onderbuik werd geraakt, slechts met geel.

In de tweede helft drong VVV opnieuw sterk aan. De verdiende gelijkmaker wilde echter niet vallen. Platje had de meeste pech. De spits schoot eerst van grote afstand op de lat en tikte kort daarna de bal op de paal.