Roda JC en FC Volendam hebben vrijdag hun eerste duel in de halve finales van de play-offs om promotie naar de eredivisie gewonnen.

Roda JC won met 1-0 bij FC Emmen. Volendam was in eigen huis met 2-1 te sterk voor FC Eindhoven.

Bij Roda JC was Marc Höcher de gevierde man. De buitenspeler schoot in de veertiende minuut op fraaie wijze een vrije trap binnen.

Beide ploegen treffen elkaar maandag om 14.30 uur in Kerkrade opnieuw. De winnaar neemt het in de finale op tegen VVV-Venlo of NAC Breda. Roda JC degradeerde vorig seizoen uit de eredivisie.

Blessuretijd

Volendam kwam via een kopbal van Henny Schilder halverwege de tweede helft op voorsprong. De verdediger was trefzeker uit een hoekschop van Tom Overtoom. 

In blessuretijd maakte Anthony van den Hurk gelijk. De aanvaller van Eindhoven reageerde attent op een schot van Branco van den Boomen op de lat.

De wedstrijd leek gespeeld, maar een minuut later zorgde Kevin van Kippersluis met een intikker alsnog voor een Volendamse zege.  

De return in Eindhoven staat maandag om 14.30 uur op het programma. De winnaar strijdt met De Graafschap of Go Ahead Eagles om een plek in de eredivisie.