Go Ahead Eagles heeft vrijdag het eerste duel met De Graafschap in de halve finales van de play-offs om promotie/degradatie van de eredivisie met 1-0 verloren.

Ted van de Pavert was in Doetinchem in de slotfase verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd.

De return in Deventer staat maandag om 12.30 uur op het programma. De winnaar strijdt met FC Volendam of FC Eindhoven om een plek in de eredivisie.

De Graafschap-Go Ahead Eagles in beeld

Matig

De Graafschap en Go Ahead Eagles speelden een matige wedstrijd. Echt grote kansen waren schaars. Go Ahead Eagles-doelman Erik Cummins moest in de openingsfase handelend optreden op schoten van Karim Tarfi en Kristopher Vida. Vincent Vermeij volleerde van dichtbij over.

Go Ahead Eagles was voor rust het dichtst bij een doelpunt. Lars Lambooij raakte de paal. Verder kreeg ook Glynor Plet twee aardige mogelijkheden, maar de spits was slordig in zijn aannames.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig. Het duel leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar Van de Pavert bracht daar verandering in. De verdediger kopte tien minuten voor tijd hard raak uit een hoekschop.

Go Ahead Eagles, de nummer zeventien van de eredivisie, drong vervolgens wel aan, maar werd nooit gevaarlijk. Alleen invaller Alex Schalk kwam tot een doelpoging.