Wesley Sneijder speelt 3 juni de bekerfinale met Galatasaray, maar de middenvelder wil twee dagen later ook met het Nederlands elftal in actie komen in de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten.

"Ik ben er best wel ziek van dat het zo kort op elkaar zit, maar ik vlieg direct naar Nederland en sluit me gelijk aan'', laat Sneijder aan FOX Sports weten. 

"Of ik dan ook wedstrijdfit ben? Als het aan mij ligt wel. Ik wil elke wedstrijd spelen."

Oranje start op 26 mei met de voorbereiding op het EK-kwalificatieduel met Letland (vrijdag 12 juni) en de daaraan voorafgaande oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Sneijder zal zich dus pas later aansluiten bij het trainingskamp van het Nederlands elftal. De Utrechter was in de laatste twee interlands aanvoerder van het elftal van bondscoach Guus Hiddink.

Derde plaats

Oranje staat in de kwalificatiepoule op de derde plaats met zeven punten. De achterstand op koploper Tsjechië en nummer twee IJsland bedraagt respectievelijk zes en vijf punten. Turkije is de nummer vier met vijf punten.

De nummers een en twee zijn zeker van plaatsing voor het EK van volgend jaar in Frankrijk. Ook de beste nummer drie is dat. De overige teams die derde worden, moeten play-offs spelen.

"Zolang je nog steeds niet zeker bent van plaatsing is het code rood, maar ik heb ondanks de matige start er nooit aan getwijfeld of wij het wel gaan redden. Wij gaan gewoon naar het EK. Wij willen daar heen en dat moet ook. Dat zijn we aan onze stand verplicht", aldus Sneijder.